Menu

Malkić(SDA): Da li su poljoprivrednici ovim postupanjem vladajuće većine zanemareni Istaknuto

benjaminmalkic Na današnjoj redovnoj Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je odlučila da sa dnevnog reda skinu izmneju i dopunu Zakona koji bi olakšao tešku situaciji poljoprivrednicima.

-Danas je sa dnevnog reda od vladajuće većine u skupštini Brčko distrikta BiH sklonjena izmjena i dopuna Zavoda za zapošljavnje u vezi izmjene vezano za poljoprivredni podsticaj, gdje je izmjenom trebalo da se pomjeri na 10.000,00 KM (lica koja su na zzzbdbih).

Na današnjem izlaganju je zastupnik Benjamin Malkić ispred Stranke demokratske akcije tražio da se tačka dnevnog reda vezano za navedeno ne pomjera, zbog same hitnosti jer je vezano za rokove prema pravilniku o podsticaju BDBIH, ali je vladajuća većina izglasala da se ova tačka ukloni sa današnjeg dnevnog reda
Da li su poljoprivrednici ovim postupanjem vladajuće većine zanemareni, kao i zdravstveni radnici-zaključio je Malkić(SDA)

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com