Menu

SDP Brčko ponovo organizuje Prvomajski uranak Istaknuto

tic Socijaldemokratska partija organizacija za Brčko distrikt nakon pauze od tri godine ponovno će organizirat „Prvomajski uranak“ u ponedjeljak na Praznik rada. Kao i ranijih godina tradicionalno će se krenuti s „Prvomajskom budilicom“, odnosno vožnjom nekoliko auta u koloni po cestama Brčko distrikta.
udući da je unazad tri godine bilo onemogućeno organiziranje Prvomajskog uranka zbog pandemije Covid 19, ove godine tradicija se nastavlja.


„Mi već preko 30 godina organiziramo Prvomajski uranak, na način da se upriliči Prvomajska budilica, kada kolona vozila obilazi cijeli Brčko distrikt“, kazao je Esad Atić predsjednik SDP-a organizacija Brčko distrikt.
„Kao i ranijih godina ujutro u pet sati će se formirati kolone na nekoliko lokacija u Distriktu, te svi zajedno idemo do Maoče, gdje se sastajemo sa članovima okolnih mjesta, te prvomajskom budilicom, odnosno vožnjom autima krećemo na vožnju kroz Distrikt“, dodao je Atić.
Povodom praznika rada, Atić dodaje kako na ovaj način žele pružiti podršku svim osobama koje žive od svoga rada, kao i onima koji čekaju na zaposlenje, te ukazati na njihov nezavidan položaj.
Glavni događaj zakazan je prvog svibnja u sedam sati na brčanskom izletištu Ficibajer, gdje se druženje članova nastavlja uz bogat kulturno umjetnički program i neizbježnu roštiljadu.

 

dp21

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com