Menu

Mirsad Đapo kroz saopštenje objasnio šta je uradio CIK izborna komisija Istaknuto

IMG Odluka Centralne izborne komisije BiH (CIK BiH) da zabrani kandidovanje 24 politička subjekta na slijedećim izborima a među kojima se i nalazi politički subjekt Pokret za bolje Brčko-Đapo Mirsad (PBB_Đapo Mirsad) izazvalo je mnogo kontroverzi i pogrešnih komentara obzirom da meni kao fizičkom licu nije izrečena nikakva kazna pogotovo zabrana učešća na izborima. Dakle radi se o zabrani kandidiranja političke stranke koju sam predvodio na lokalnim izborima 2016. godine.

Nakon neuspjelog ulaska tog subjekta u skupštinu Brčko distrikta BiH sa 784 glasa mnogo članova usljed loše ekonomske i političke situacije napustilo je BiH te odselilo u zemlje Europe tako da se nikada nije uspjela održati skupština stranke PBB-Đapo Mirsad kako bi se donijela odluka o njenom daljnem radu ili gašenju, čemu je uslijedila ovakva odluka CIK-a BiH a koja se odnosi na zabranu učešća PBB-Đapo Mirsad na narednim izborima.
Nakon toga sam aktivno djelovao u Pokretu SPD koji je osnovan u Sarajevu a koji nije registrovan kao politički subjekat. Na lokalnim izborima 2020. godine sam učestvovao na listi Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH kao nezavisni kandidat na njihovoj listi ali ne i njen član. Tako i sada nisam član ni jedne političke partije ali sam radio na aktivnostima koje su dovele do promjena na nivou BiH kao i na prostoru distrikta BiH, pri tome podržavajući rad najagilnije stranke koja je u prethodnom periodu iz opozicije prešla u vlast a to je Narod i Pravda. Očekivano već kreiraju promjene unutar BiH ali distrikta BiH pri čemu ću nastaviti da se uključujem u realizaciju politika koja ova stranka kreira, tim prije što rukovodstvo ove stranke u Sarajevu posvećuje posebnu brigu Brčko distriktu BiH davajući zasluženi značaj njegovom statusu ali razvoju.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com