Menu

POPADIĆ, DNS: TUGA JE VJEČNA ZA IZGUBLJENOM BUDUĆNOSTI Istaknuto

Parastos za poginule borce i civilne žrtve rata u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu u Plazuljama obilježen je 31. avgusta, sa početkom u 11 časova.Svake godine, u isto vrijeme, služi se parastos za 39 tragično stradalih stanovnika Plazulja, odnosno čete "Sava", koji su učestvovali u tri poslednja rata u prošlom vijeku. Kroz Prvu posavsku brigadu prošlo je 6 do 7 hiljada vojnika, 441 je poginulo a više od 2000 vojnika je ranjeno.

Parastosu su prisustvovali i položili vijence članovi porodica poginulih, mještani sela i delegacije srpskih političkih partija, među kojima je bio i DNS Odbora distrikta Brčko, Borjana Popadić, potpredsjednik i Bojana Samardžić, potpredsjednik Organizacije žena.

Potpredsjednik DNS-a, Odbora distrikta Brčko, Borjana Popadić, ističe: "Tuga je vječna za ovom mladosti, izgubljenoj budućnosti i mi im obećavamo da ih nećemo zaboraviti. Mi Srbi treba da tugujemo, ali i da slavimo svaku našu žrtvu. One koji su to počinili treba da žalimo jer su počinili zločin nad ljudskim rodom-srpskim narodom."

Dodala je: "Vječna slava i hvala postradalim borcima."

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com