Menu

Princ iz Eleja 550x50

Utorak, 20 April 2021

Diplomirani pravnik nastavio porodični zanat i profesionalno se bavi grnčarstvom

  • Objavljeno u BiH

emir55Emir Ohran grnčarski zanat nije mogao da zaobiđe. Susreo se sa njim još kao dječak, jer njegov otac imao je svoju radionicu i profesionalno se bavio tim zanatom. Još kao tinejdžer, završavajući srednju medicinsku školu, sa ocem je radio u porodičnoj radionici, pomažući mu oko pripremanja materijala i ostalih obaveza. Nakon srednje škole, Emir je školovanje nastavio na pravnom fakultetu, gdje je i diplomirao. Kasnije je naučio njemački jezik i jedno vrijeme živio u Njemačkoj, gdje je radio kao medicinar. Spletom životnih okolnosti, morao se vratiti u domovinu, a nakon očeve smrti, Emir je nastavio da vodi porodični zanat i to veoma uspješno. 

 

 

Više...

Od pisanja se ne može živjeti

  • Objavljeno u BiH

knjiNije riječ o nedostatku pisaca i dobrih knjiga, zapravo ih je više nego ikad, ali su oni bez prave društvene podrške, bez podrške medija, bez podrške svojih izdavača, bez podrške strukovnih udruženja. pisci koji i uspiju objaviti knjige ne nalaze podršku čitalačkih krugova iako je danas blogerska kultura čitanje digla na viši nivo, a preporuke šta čitati dostupnije su nego ikad.

 

 

Više...

U prostorijama Policije Brčko distrikta počela vakcinacija

  • Objavljeno u Brcko

 

U prostorijama nove zgrade Policije Brčko distrikta BiH danas je u organizaciji Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH i Javne zdravstvene ustanove, te Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH počela vakcinacija protiv koronavirusa uposlenika Policije Brčko distrikta BiH.

 

Vakcinacija policijskih i državnih službenika i namještenika zaposlenih u Policiji Brčko distrikta BiH je od velike važnosti, jer su policijski službenici tokom primjene policijskih ovlaštenja na terenu, ali i državni službenici i namještenici kroz svoj rad sa strankama, najviše izloženi opasnosti od zaraze koronavirusom.

To je imalo presudnu ulogu da budu uvršteni u prioritetnu grupu za vakcinaciju i na taj način daju svoj doprinos sprečavanju širenja pandemije izazvane virusom COVID-19.

 

 

Imajući u vidu navedeno zaposlenici Javne zdravstvene ustanove Brčko distrikta BiH danas su izvršili vakcinaciju 64 policijska službenika, a planom je predviđeno da se tokom tri dana vakciniše do 180 uposlenika Policije Brčko distrikta BiH.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com