Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Policija tokom vikenda, proveli pojačane kontrole saobraćaja Istaknuto

radar-milicija U cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa teškim posljedicama, kao i stvaranja visokog nivoa bezbjednosti u saobraćaju na području Brčko distrikta BiH, pripadnici Policije Brčko distrikta BiH su tokom proteklog vikenda (petak, subota i nedjelja) u skladu sa ranije pripremljenim Planom, sproveli pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na upravljanje vozilima pod uticajem alkohola.


Aktivnosti policijskih službenika u pojačanoj kontroli su bile usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima koji su upravljali vozilima pod uticajem alkohola, koji su sankcionisani i isključivani iz saobraćaja.

Prilikom provođenja ovih radnji, koje su preduzimane u vremenskom periodu od 20,00 do 03,00 sata, kontrolisano je ukupno ukupno 242 vozila i vozača. Kontrola upravljanja vozilom pod uticajem alkohola izvršena je nad 152 vozača gdje je kod 36 vozača utvrđeno da upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, za što su im izdati prekršajni nalozi i isključeni su iz saobraćaja.
Pored navedenog, vozači koji su počinili druge prekršaje, (kao što su nevezivanje sigurnosnog pojasa, vožnja prije sticanja prava na upravljanje, neregistrovanost vozila i sl.), sankcionisani su u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policija Brčko distrikta BiH napominje da će i u narednom periodu nastaviti sa ovakvim pojačanim akcijama, te sugeriše svim učesnicima u saobraćaju, da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, kao i da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa kako bi zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com