Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Vijeće ministara BiH sutra imenuje Stanića na čelo SIPA-e Istaknuto

sipa-baa Na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH naći će se i Prijedlog rješenja o imenovanju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji je uputio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, piše bh. novinska agencija Patria.

Ministar Mektić proslijedio je Vijeću ministara ime Perice Stanića iako je on bio treći na listi od pet imena koju je sačinio Nezavisni odbor PS BiH.

Inače, Stanića i Mektića povezuju i kumske veze, ali i mjesto rođenja Prnjavor.

Stanić je policijsku karijeru započeo kao pomoćnik komandira PS u Prnjavoru. Kasnije je imenovan krim-inspektorom, a zatim i komandirom SJB Prnjavor. Nakon toga prelazi na poziciju zamjenika načelnika CJB Banja Luka, zatim glavnog inspektora u Upravi policije, a trenutno je na funkciji savjetnika direktora Policije RS.

Stanić je bio i član Policijskog odbora MUP-a RS, aktivno je učestvovao u procesu reforme policije u BiH i bio je vođa tima MUP-a RS u pregovorima o reformi policije tokom 2006. godine.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com