Menu

vodoravno

Bačena bomba na američku ambasadu u Podgorici, napadač izvršio samoubistvo Istaknuto

1345Na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici oko ponoći bačena je bomba, javlaju podgoričke Vijesti.

 

 

- Pola sata poslije ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubistva lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najvjerovatnije je riječ o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mjesta i rukovodi uviđajem. Uprava policije CG - napisala je Vlada Crne Gore na Twitteru.

 

Portparol Ambasade SAD Jeff Adler je Vijestima potvrdio da se desio napad na Ambasadu i da službenici Ambasade rade sa policijom da bi se identifikovao napadač.

 

- Ambasada obavlja internu proceduru kako bi utvrdila sigurnost svog osoblja - naveo je Adler.

 

Podsekretar State Departmenta Steve Goldstin je kazao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca objekat preko zida ambasade, prenosi NewYork Times. Navodi se i da niko u ambasadi nije povrijeđen.

 

Goldstin je dodao i da su sigurnosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

 

On nije znao šta je motiv napada, niti da li se radi o namjernom samoubilačkom napadu.

 

Ambasada je na svom sajtu saopštila da postoji aktivna sigurnosna situacija i savjetovani su američki državljani da izbjegavaju ambasadu do novog obavještenja.

 

http://www.nap.ba/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com