Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Društvo Crvenog krsta/križa BiH ponudilo pomoć za saniranje posljedica izazvanih potresom u Hrvatskoj Istaknuto

 

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine je, povodom razornog potresa koji je dana 29.12.2020. godine pogodio Petrinju, kontaktiralo kolege iz Hrvatskog Crvenog križa i ponudilo da kroz organizacije koje pripadaju njegovoj strukturi odnosno sve organizacije iz Crvenog krsta Republike Srpske, Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine i Crveni krst/križ Brčko distrikta Bosne i Hercegovine uputi konkretnu pomoć u materijalno-tehničkim sredstvima: osamdeset (80) šatora, ćebad, kao i drugu robu neophodnu u ovakvim situacijama.
Takođe, Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine će, nakon odgovora kolega iz Hrvatskog Crvenog križa i iskazanih potreba, otvoriti i humanitarni broj za prikupljanje novčanih sredstava, priloga i pomoći građana i institucija u Bosni i Hercegovini za saniranje posljedica izazvanih potresom u Hrvatskoj.
Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine je dio Mreže „Komšije pomažu prve“ i stoji na raspolaganju sa bilo kojom vrstom pomoći kako bi se pomoglo pogođenom stanovništvu.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com