Menu

78A4A43D ED58 48C1 9351 A8066C627740

Fata Orlović o obećanju Zorana Tegeltije: Vjerovat ću mu tek kada crkva bude izmještena iz avlije Istaknuto

 

Još u oktobru 2019. godine Evropski sud za ljudska prava u Strazburu presudio je da bh. entitet Republika Srpska mora u određenom roku izmjestiti iz dvorišta nane Fate Orlović u Konjević Polju u općini Bratunac nelegalno izgrađenu pravoslavnu crkvu.
U prošloj godini nadležne institucije RS-a opravdanje za neizvršenje presude nalazili su u pandemiji koronavirusa. Danas je na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na upit delegate Denisa Bećirovića (SDP) predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija kazao kako će crkva konačno biti izmještena na proljeće.

Heroina nana Fata Orlović priželjkuje da će se to desiti, ali neće da se zanosi obećanjima Tegeltije.

- Hvala vam što me obavijestili, ali vjerovat ću onda kada se to i desi, kada crkva bude izmještena iz moje avlije. Čekam na to već 20 godina. Što Tegeltija nije dao tačan datum? Ali, hajde, kada sam mogla čekati dvije decenije, mogu i do proljeća – kaže nana Fata Orlović za Faktor.

Dodaje da je nedavno bila bolesna, ali da je sada dobro, mada teško može na noge.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com