Menu

01BF1A29 A937 45A6 AA9B 7665236CB7EA

Momak iz Zvornika: Zahvalio BiH na povjerenju, odabrao dres Srbije Istaknuto

 

Nemanja Jović, fudbaler beogradskog Partizana, podnio je zahtjev za promjenu sportskog državljanstva i u budućnosti neće nastupati za reprezentacije BiH.

Jović je rođen u Zvorniku, državljanin je Bosne i Hercegovine, nastupao je za kadetsku reprezentaciju naše zemlje za koju je već upisao sedam puta, ali je odlučio da se zahvali Zmajevima.

To je potvrdio i u razgovoru za Žurnal, nakon što je proteklog vikenda sa nepunih 19 godina postigao prvjenac u dresu Partizana.

- Želja mi je da igram za reprezentaciju Srbije, rekao sam to još ranije. Do sada sam igrao za BiH, postigao sam gol protiv Gibraltara. Hvala svima u BiH na povjerenju, koje su mi ukazali, ali podvlačim da mi je želja da zaigram za Srbiju - rekao je Jovića za Žurnal, a već je podnio zahtjev za promjenu sportskog državljanstva.

Jović igra na poziciji lijevog krila ili u vrhu napada. U decembru prošle godine je debitovao za Partizan, a ovog vikenda postigao je i prvi gol.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com