Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9020

CIK: Biračka mjesta u Doboju i Srebrenici otvorena jutros uz neznatna kašnjenja Istaknuto

Izbori u BiH 1180x675Danas se održavanju ponovni izbori za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 biračkih mjesta i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta, saopćeno je iz CIK-a BiH.

Biračka mjesta su otvorena jutros u 07:00 sati, a zatvaraju se večeras u 19.00 sati. Na nekoliko biračkih mjesta je bilo neznatnog kašnjenja u otvaranju iz tehničkih razloga.

Izborna šutnja traje do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do 19:00 sati večeras.

Ponovni izbori se provode na osnovu istih kandidatskih listi i istih izvoda iz Centralnog biračkog spiska koji su korišteni na poništenim izborima.

Ponovljene izbore u Doboju i Srebrenici u ime Centralne izborne komisije BiH nadgleda 130 supervizora koji su prošli obuku u skladu sa Programom i metodologijom koji je utvrdila i usvojila Centralna izborna komisija BiH, te su na osnovu obuke i položenog testa certificirani.

Centralna izborna komisija BiH podsjeća izbornu administraciju u Doboju i Srebrenici da je članom 17.1 Izbornog zakona BiH pored ostalog propisano da predstavnici međunarodnih posmatrača, udruženja građana, političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisnih kandidata mogu posmatrati sve izborne aktivnosti, pod uslovom da se akreditiraju u skladu sa Izbornim zakonom BiH.

Posmatrači, u toku posmatranja izbornog procesa, ne smiju ometati izborne aktivnosti i moraju poštivati tajnost glasanja. Suprotno postupanje izbornih komisija i biračkih odbora je kršenje Izbornog zakona BiH.

Odziv birača na ponovnim izborima u Doboju i Srebrenici do 11:00 sati Centralna izborna komisija BiH će saopćiti u 12:00 sati.

 

Klix.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com