Menu

758BB826 A666 43CF 9D4D 8083CD7F03D1

Vedran Bosnić: Trener za velike domete Istaknuto

w873Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je, pod čvrstom rukom selektora Vedrana Bosnića, deklasirala Grčku (84:69) u 5. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Obje selekcije su ranije izborile plasman na Eurobasket, ali treba istaknuti da je to bila prva pobjeda naših najboljih košarkaša protiv Grka, koji su nas do sada nadigrali 11 puta.

No, selektor Bosnić jučer je odlično pripremio naš oslabljeni tim, kao što je to bila i reprezentacija Grčke, te tako „Zmajevima“ trasirao put do prvog mjesta na tabeli naše kvalifikacione grupe.

U svakom trenutku utakmice naš tim je bio odlično vođen. I kad su vodili i kad se prednost topila i kad je Emir Sulejmanović, s 23 koša, zaslužio biti ličnost dana i društva - jasno je bio vidljiv Bosnićev potpis.

Vedran Bosnić je rođen 4. juna 1976. u Sarajevu. Nakon završetka igračke karijere, počeo je trenersku. S velikim uspjehom radio je u Švedskoj, gdje je, također, bio selektor. Dvije godine je radio u švicarskim Ženeva lajonsima, dok od prošle sezone vodi belgijski Mons. Uporedo obavlja i dužnost selektora reprezentacije BiH.

Dnevni Avaz

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com