Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 3532

Obrenović: Obezbijediti da se registracija vozila vrši tokom jednog dana Istaknuto

tomo obrenovicOdjeljenje za javni registar nastaviće sa aktivnostima provjere prebivališta u Brčko distrikta a u narednom periodu učiniće se napori kako bi se registracija motornih vozila vršila tokom jednog dana.

Šef Odjeljenja za javni registar, Tomo Obrenović rekao je da je zadovoljan zatečenim stanjem u ovom odjeljenju te je dodao da se projekat provjere prebivališta građana pokazao jako korisnim.

 

 


“Prethodni šef Odjeljenja za javni registar pokrenuo je akciju provjere prebivališta, i do sada je pronađeno više od 1.000 lica koja imaju sumnjivo prebivalište. Ovim putem bih pohvalio napore koji su uloženi u ovu akciju, ali sam mišljenja da to ne može biti ad-hok aktivnost nego kontinuiran proces. Takođe za potrebe građana i privrede neophodno je obezbijediti da se registracija motornih vozila vrši tokom jednog dana”, rekao je Obrenović.

 

Najavljeno je da se uskoro počinje sa komasacijom zemljišta na području Krepšića.

 

“Uskoro planiramo pokrenuti tender za realizaciju komasacije u Krepšiću. Projekat za ovaj posao je završen. Realizacija ovog projekta bi doprinijela ukrupnjavanju poljoprivrednog zemljišta i stvorila bi uslove za ozbiljnije bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom. Nakon završetka ovog projekta Odjeljenje se oprijedijelilo da nastavi komasacijom na području Distrikta”, istakao je Obrenović.

 

Najveći problem Odjeljenju za javni registar predstavlja prostor za rad službenika koji je neuslovan.

 

“Prostorije za rad Podojeljenja za lična dokumenta su neuslovne za rad, jer se radi o montažnom objektu koji je u jako lošem stanju. Takođe sporna je i udaljenost od Podjeljenja za matičnu evidenciju, čiji poslovi su međusobno povezani, te građani gube dosta vremena u rješavanju svojih zahtjeva”, rekao je Obrenović.

 

Iz Odjeljenja za javni registar su potvrdili da najadekvatnije rješenje za problem radnog prostora jeste izgradnja nove zgrade kako bi sve službe ovog Odjeljenja bile pod jednim krovom.

 

Radio Brčko/Dražen Ristić

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com