Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

D4038CA4 5DB4 486D 9106 CF614A9BD4AE

AF911058 A99A 4A2B B585 D6B867B1F75E

 

TIBIH Prijavi Korupciju 728x90 A 01

Mladi nogometaš na meču treće lige BiH pogođen pivskom flašom u glavu Istaknuto

orahoiva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nogometaši Dinama pobijedili su u Donjoj Mahali u okviru 20. kola Druge lige Sjever (treći rang takmičenja u BiH) ekipu Orahovice rezultatom 3:1, a gosti su bili bijesni nakon utakmice.

 

Naime, istakli su kako je gostovanje u ovom naselju od Orašja bilo njihovo najgore u historiji koje je na kraju krunisano fizičkim napadom.

 

"Našem Dženanu Mrkonjiću, momku od 16 godina, koji je tu da bi radio što većina njegovih vršnjaka voli i uživa u tome. Igrao, slavio i tugovao zajedno s ekipom. Danas je Dženo na kraju utakmice, gdje su njegove kolege bili pokradeni (smiješan penal u prvoj minuti) i udarani (pogibljeni startovi, bez opomene), bio pogođen u glavu pivskom flašom od nekog domaćeg seljaka koji je došao tu liječiti svoje frustracije (kod kuće vjerovatno od žene ili ukućana ne smije ako je ima). Dženo je trenutno na šivanju rane, bit će dobro, želimo mu naravno brz oporavak. A ovo sigurno će biti trauma momku od 16 godina koji je tek počeo graditi karijeru", napisali su iz Orahovice na svom Facebook profilu.

 

U nastavku saopštenja ističu kako je suđenje često problem kada se utakmica igra u Donjoj Mahali.

 

"Poznato je da na ekipu dinama iz mahale (namjerno malim slovima) pola lige ima negativno mišljenje zbog ovakvih situacija. Pola sudija ne voli suđenje u mahali jer se boje loših ocjena ako ne sude u korist domaće ekipe jer imaju 'svoje' ljude u savezu, baš primjer kao i danas. Delegat iz Tolise, koji prijeti našim igračima, domaće bodri. Cirkus cirkus cirkus. Rezultat... Ma nije bitno, svi smo živi, a zdravi, oporavit ćemo se. NK Orahovica je ovo...", poručili su iz kluba kraj Lukavca.

 

Inače, Dinamo se nalazi na devetom mjestu Druge lige Sjever, dok je Orahovica 74 na šestoj poziciji.

 

Klix.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com