Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Obilježeno 29 godina od osnivanja 108. Pješačke brigade HVO-a Ravne Brčko Istaknuto

 

U Brčkom je obilježena 29. obljetnica od formiranja 108. Pješačke brigade Hrvatskog vijeća obrane Ravne Brčko. Tom prigodom položeni su vijenci i cvijeće kod spomen obilježja stradalim braniteljima u centru grada, Dubravama i u Boderištu. Sveta misa za stradale branitelje služena je u crkvi Presvetog Srca Isusova u Brčkom, a koju je predvodio dekan brčanskog dekanata Damir Ivanović.

 

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Brčko distrikta Anto Jerković ističe da je događaj organiziran s manjim brojem zvanica radi pandemije, te da su simblično htjeli obilježiti ovaj datum u znak sjećanja na sve stradale branitelje.

 

 

Predsjednik HDZ-a Brčko distrikta i dogradonačelnik Brčkog Anto Domić podsjetio je na značaj palih branitelja HVO-a koji su, kako kaže, načinili temelje opstojnosti Hrvata na ovim prostorima.

 

 

 

“Svojim djelovanjem su i obranom hrvatskog življa i prostora ova brigada i Hrvatsko vijeće obrane uspostavili temelj opstojnosti Hrvata i kroz insitucije Brčko distrikta jer je svojim djelovanjem i ponašanjem svaki čovjek, pripadnik Brigade, pokazivao kako se voli svoj narod i kraj, ali i poštuju drugi. Mi možemo danas ovdje zajedno s druga dva konstitutivna naroda ravnopravno participirati u funkcioniranju političke zajednice i stvaranju boljih uvjeta za Hrvate i druge koji ovdje žive”, kazao je Domić.

 

 

Vijence za stradale Hrvate položili su predstavnici udruga proisteklih iz rata, predstavnici Hrvata u lokalnoj vlasti, te nekolicina građana, čije je okupljanje bilo u skladu s naredbama Kriznog stožera za zaštitu i spašavanje.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com