Menu

DupleGige 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

Vodoravni GIF

Slovenija skinula BiH sa crvene liste zemalja: Ulazak u ovu državu za bh. građane sada je mnogo lakši Istaknuto

 

Vlada Slovenije danas je održala 81. sjednicu na kojoj je izmijenjena Odluka o utvrđivanju uslova za ulazak u ovu državu s ciljem kontrole zaraznih bolest.

 

Prema izmjenama odluke, Slovenija je relaksirala mjere za prelazak njihove granice prema nekim zemljama, a među njima je i Bosna i Hercegovina. Današnjom odlukom, BiH je skinuta sa crvene liste zemalja.

 

To su svakako sjajne vijesti za sve građane BiH koji planiraju putovati u Sloveniju, a glavna razlika koja se tiče skidanja sa crvene liste jeste ta, da građani BiH pri ulasku u Sloveniju više ne moraju iću u obavezan 10-dnevni karantin.

 

Za ulazak u Sloveniju i dalje potreban PCR ili antigenski test (urađen u državi članici EU) ne stariji od 48 dana, dokaz o potpunoj imunizaciji vakcinom protiv koronavirusa ili dokaz o preboljeloj infekciji koronavirusa.

 

Izvor: Oslobođenje

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com