Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Ako ne morate, ne izlazite napolje - BiH na udaru jake kiše i grmljavine Istaknuto

 

Za veći dio Bosne i Hercegovine danas je proglašen narandžasti meteoalarm zbog grmljavine i padavina.

Jutros je Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa kišom.

 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine lokalno mogu biti i obilnije. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 29 stepeni.

 

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nestabilne vremenske prilike uslovljavaju relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu. Većina populacije će biti lošijeg raspoloženja, a od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, dekoncentracija, reumatski i bolovi na mjestima ozljeda. Opšta slika biće lošija u Bosni, pri tome će niže temperature i umanjen osjet sparine ipak ublažiti negativne efekte promjene.

 

 

ZA 20.07.2021 (Utorak)., U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme veći dio dana. Prije podne sa kišom i pljuskovima. Postepeno smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 30 stepeni.

 

ZA 21.07.2021 (Srijeda)., U Hercegovini sunčano, a u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

 

ZA 22.07.2021 (Četvrtak)., U Hercegovini sunčano, u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

 

Izvor: Radio Sarajevo

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com