Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Džumhur uz mnogo sreće ušao u glavni žrijeb Australian Opena, na terenu već večeras Istaknuto

Džumhur
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur će kao lucky loser nastupiti u glavnom žrijebu Australian Opena nakon što je učešće otkazao Ilija Ivaška.

 

Džumhur je ispao u posljednjem kolu kvalifikacija od Argentinca Marca Trungellitija rezultatom 2:1 u setovima, te je morao čekati na "listi alternativa" otkaze tenisera koji su trebali igrati u prvom kolu.

U slučaju otkaza zbog povreda ili zaraze koronavirusom, alternative popunjavaju mjesto u glavnom žrijebu turnira, a Džumhur je to i dočekao, te će ipak nastupiti na Australian Openu.

Djelovalo je da bh. teniser neće imati sreće pošto je bio četvrti na listi alternativa, a jučer ujutro tri prve su "upale" u žrijeb. Međutim, Sarajlija je jutros saznao dobre vijesti jer će učestvovati na Australian Openu nakon što je Bjelorus Ilija Ivaška morao otkazati nastup zbog povrede.

 

Damir će u prvom kolu igrati protiv španskog veterana Pabla Andujara. Sa španskim teniserom Džumhur je već igrao i dobio je jedini međusobni ogled. Bilo je to na Mastersu u Parizu 2019. godine i bh. teniesr je slavio u dva seta.

 

Meč je zakazan za noć s ponedjeljka na utorak, a neće početi prije 4:30 po našem vremenu, u zavisnosti od trajanja duela koji su zakazani prije.

 

Izvor: klix

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com