Menu


Baner NK p lj 2022 vodoravni 3 i 7
85CD9A32 6837 4C14 AC47 0BB7BB550E53

Šef PBD BiH se sastao sa zamjenikom načelnika štaba Vrhovne komande savezničkih snaga za Evropu i komandantom snaga EU za operaciju „ALTHEA” u BiH Istaknuto

Pisić i Hude sastanakŠef Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Goran Pisić i njegov zamjenik Senad Jašarević sastali su se danas sa zamjenikom načelnika štaba Vrhovne komande savezničkih snaga za Evropu koji je ujedno i komandant snaga Evropske Unije za operaciju „ALTHEA” u Bosni i Hercegovini, general pukovnikom Brisom Hudeom (Brice Houdet) i njegovim saradnicima.

 

Tema razgovora ticala se aktuelne sigurnosne situacije u Brčko distriktu BiH i osjetljivosti multietničke sredine kao što je Distrikt na brojne izazove.

 

Šef Policije Brčko distrikta BiH, Goran Pisić je tokom sastanka kazao da je stanje sigurnosti u ovoj lokalnoj zajednici zadovoljavajuće i da Policija samostalno i u saradnji s drugim organima i institucijama u Distriktu preduzima sve potrebne mjere i radnje da tako i ostane. Naglasio je značaj preventivnog djelovanja u kojem je potrebno da učestvuje cjelokupna zajednica kako bi se spriječili bilo kakvi incidenti. U situacijama kada se i dese incidenti Policija reaguje odmah i uglavnom efikasno rasvjetljava takve događaje, kao što je bio slučaj u nedavnim incidentima koji su rezultirali podnošenjem zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH protiv ukupno 26 lica.

 

General pukovnik Bris Hude (Brice Houdet) je takođe iznio ocjenu da je sigurnosna situacija u Distriktu mirna i zadovoljavajuća, te je ovom prilikom iskazao snažnu podršku Policiji Brčko distrikta BiH da i u narednom periodu poslove i zadatke iz svoje nadležnosti izvršava jednako efikasno i beskompromisno kao i do sada - navodi se u saopćenju za javnost.

 

Pisić i Hude 2

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com