Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Pali falsifikatori u BiH: Stavljali u opticaj "filmski novac" Istaknuto

 

Pripadnici Policijske uprave Prijedor na osnovu informacija da se na području ove uprave u opticaj stavljaju falsifikovane novčanice preduzeli su mjere i radnje u cilju otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnog djela krivotvorenje novca i pronalaska izvršioca.

 

"Pronađeno je i oduzeto ukupno 13 novčanica, a identifikovane su tri osobe koja su falsifikovani novac stavljali u opticaj", navodi se u saopćenju PU Prijedor.

 

Kako se dodaje, kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni G. P. iz Novog Grada putem interneta kupio repliku novčanica u apoenima od 50 i 100 KM koje su namijenjene za filmsku upotrebu, koje je potom dao osumnjičenim Đ. S. iz Prijedora i D. K. iz Bosanske Dubice koji su novac dalje stavljali u opticaj.

 

"Nakon kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH protiv navedenih osoba bit će dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela krivotvorenje novca", navodi se u saopćenju.

 

Iz PU Prijedor apeluju na građane da budu oprezni prilikom novčanih transakcija i da obrate pažnju na zaštitna obilježja novčanica, te ukoliko posumnjaju da se radi o lažnom novcu odnosno o replici da o tome odmah obavijeste nadležnu policijsku stanicu.

 

Izvor: Radio Sarajevo

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com