Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Od juna Njemačka ukida dio nameta na gorivo kako bi snizila cijenu za građane Istaknuto

 

Njemačka savezna vlada uvela je niz mjera koje imaju cilj da olakšaju ekonomski pritisak na stanovništvo. Jedna od mjera je ukidanje dijela poreza koji se plaćaju na gorivo.

 

Od nedjelje do kraja mjeseca avgusta, Njemačka će poresko opterećenje na litar premium benzina smanjiti za 35.2 eurocenti, a na litar dizela 16.7 eurocenti.

 

Porezna olakšica je donešena kako bi olakšala vozačima motornih vozila da se nose sa poskupljenjima. Ipak, benzinske pumpe same formiraju cijenu i nemaju obavezu da je umanje za iznos poreske olakšice.

 

U toku vikenda cijena benzina na njemačkim pumpama iznosila je 2, 129 eura po litri, a dizela 2,026 eura po litri. Ukoliko bi se poreska olakšica u potpunosti provela cijena benzina bi iznosila 1.78 eura po litru, a dizela 1,86 eura po litru, prenosi Suddeutsche Zeitung.

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com