Menu

1DFCD746 9EA3 4077 ADF1 294E42DB4878

4565988C C436 47F5 80EA 33A9CB25097E

Brčko: Održana 11. smotra proglašenja učenika pobjednika osnovnih škola Istaknuto

 

Nakon dvogodišnje pauze zbog Korona virusa, danas je organizovana 11. smotra proglašenja pobjednika učenika osnovnih škola za ovu školsku godinu. Smotra je održana u prostorijama brčanskog Doma kulture gdje su uručene nagrade najuspješnijim učenicima koji su se takmičili u različitim disciplinama na međuškolskom takmičenju osnovnih škola. Šef Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Vlade Brčko distrikta Mara Matkić istakla je da ovo predstavlja veliku svečanost, ne samo za naše učenike nego i za Odjeljenje za obrazovanje.

 

„Priliku za školska takmičenja je imalo oko 6 hiljada učenika, a najuspješniji su dobili diplomu i iskoristili smo priliku da se zahvalimo svim organizacijama sa kojima smo sarađivali tokom cijele godine“, rekla je Matkić.

 

Na takmičenjima je učestovalo 927 učenika, a svoje stečeno znanje i vještine su pokazali u 21 – oj disciplini. Učenik Druge osnovne škole Aleksa Mihajlović pobjednik je iz predmeta Srpski jezik i književnost i Vjeronauke. On je istakao da mu je ova pobjeda novo iskustvo i nada se da će i u srednjoj školi nastaviti sa uspjesima.

 

 

Učenica Desete osnovne škole Josipa Lacić osvojila je prvo mjesto iz Biologije i naglasila je da je veoma srećna što je dio ovog događaja.

 

Psiholog Druge osnovne škole Esmeralda Memišević kaže da ima izvrsnih učenika i da je izbor bio jako težak.

 

Nagrade najboljim učenicima je uručio šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović.

 

Gradonačelnik distrikta Brčko Esed Kadrić je danas u svom obraćanju rekao da će Vlada i dalje podržavati ovakve manifestacije. Ceremoniji dodjele nagrada najuspješnijim učenicima prisustvovali su i predstavnici međunarodnih organizacija.

 

 

 

 

 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com

x

91BF2014 45C7 4C25 BBFC 757C1C654474