Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Danas kiša u BiH, slično vrijeme i u narednim danima Istaknuto

 

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, u cijeloj zemlji sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

 

Uz kišu i pljuskove, lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne jugo, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever.

 

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.

 

U petak se očekuje sunčanije vrijeme na jugu. U većem dijelu zemlje bit će oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

 

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu do 27 stepeni.

 

Za subotu je prognozirano umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se na jugu.

 

Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24, na jugu do 28 celzija.

 

I u nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26, na jugu do 29 stepeni.

 

Izvor: Klix.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com