Menu


Baner NK p lj 2022 vodoravni 3 i 7
85CD9A32 6837 4C14 AC47 0BB7BB550E53

Stigao nalaz obdukcije: Muamer Zukorlić umro je prirodnom smrću Istaknuto

 

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštio je danas da je obdukcijski nalaz pokazao da je muftija Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću.

 

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i sin preminulog Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić, potvrdio je da su stigli prvi nalazi o uzroku smrt rađeni na institutima za Sudsku medicinu u Nišu i Beogradu, prenose mediji iz Novog Pazara.

 

Usame Zukorlić je istakao da će porodica sačekati još rezultate iz Njemačke i Bosne i Hercegovine, prije nego se obrati javnosti.

 

Uzorci su obrađeni na institutima za Sudsku medicinu u Nišu i Beogradu.

 

Podsjećamo, Viši sud u Novom Pazaru donio je odluku da se izvrši ekshumacija i obdukcija tijela Muamera Zukorlića na zahtjev porodice.

 

Ekshumaciju tijela Zukorlića, koji je u trenutku smrti bio i potpredsjednik Skupštine Srbije, Tužilaštvo je naložilo u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti.

 

Usame Zukorlić je također rekao je da je jedna laboratorija utvrdila da postoji velika vjerovatnoća da je njegov otac otrovan teškim metalima, a druga laboratorija da je otrovan hranom.

 

 

Bivši sandžački muftija preminuo je iznenada 6. novembra, u 51. godini. Kao uzrok smrti tada je navođen srčani udar.

 

Izvor: Klix.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com