Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Kick-boxing borci iz Brčkog na balkanskom prvenstvu u Kraljevu Istaknuto

 

Brčanski klubovi borilačkih vještina i sportova na brojim natjecanjima imaju zapažene rezultate. Do uspjeha su došli u svojim klubovima marljivim radom, te krajnjim profesionalizmom i borbenošću u ringovima ne samo u našoj i zemljama regije već i diljem Europe. Upravo navedeno je i razlog da ih na reprezentativna okupljanja vrlo često pozivaju selektori državnog tima i to u svim kategorijama i uzrastima.

 

Tako je i ovoga puta selektor reprezentacije BiH Milan Vitković pozvao iz KBV “Jedinstvo Brčko” Cvijetina Vujanovića, starijeg juniora i Mariju Vujanović, mlađu juniorku da brane boje BiH na Balkanskom prvenstvu koje se održava u Kraljevu od 17. do 19. ovoga mjeseca. Oni će nastupiti u disciplini K-1 u kojoj su prvaci BiH ove godine.

 

 

Selektor Salko Zildžević pozvao je Doris Živković iz KBS Storm Yims Brčko, koja je nedavno u Budimpešti osvojila srebrenu medalju, da nastupi za BiH reprezentaciju, tijekom natjecanja koja državna selekcija ima do kraja godine. Kao i obično, od brčanskih „boraca“ očekujemo da u potpunosti opravdaju ukazano im povjerenje, odnosno ostvare zapažene reprezentativne rezultate.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com