Menu


Baner NK p lj 2022 vodoravni 3 i 7
85CD9A32 6837 4C14 AC47 0BB7BB550E53

Doktor Miranović povjerenik za osnivanje Opštinskog odbora RSS u Brčkom Istaknuto

P1110808 696x464

 

U Brčkom će uskoro biti otvorene kancelarije Republičke stranke Srpske /RSS/, političke partije čije je sjedište u Bijeljini, a tim povodom razgovarali smo sa doktorima Slađanom Miranovićem i Dušanom Stokićem, ljudima koji novu energiju na političkoj sceni žele da usmjere ka ostvarivanju opšteg dobra i zajedničkih ciljeva svih naroda koji žive u Brčko distriktu.

 

Vršilac dužnosti šefa Dispanzera za plućne bolesti i tuberkulozu u JZU „Zdravstveni centar Brčko“ Slađan Miranović povjerenik je za osnivanje Opštinskog odbora RSS u distriktu.

 

On kaže da će se RSS prije svega boriti za opšti interes građana – bolji sistem školstva, zdravstva, sudstva, kulture i drugih segmenata koji čine lokalnu zajednicu.

– Kroz djelovanje u Republičkoj stranci Srpske zalagaću se da u Brčko distriktu bude vidljivija Republika Srpska, ali to ne znači da neću podržavati sve dobre ideje i projekte koje predloži Federacija BiH. Srbi, Bošnjaci i Hrvati u distriktu mogu da urede ovaj grad kao savremen evropski centar, ali samo ako shvate da moraju da se zalažu za interese zajednice u kojoj žive – dodaje Miranović.

 

D1 696x464

 

On navodi da je za korjenite promjene potrebno vrijeme i da će u RSS Brčko biti zadovoljni ako za nekoliko godina postignu bar deset odsto postavljenih ciljeva.

– Ja ne bih bio dio ove političke priče ukoliko ne bih vjerovao da ćemo sve ono što je dobro u Brčkom unaprijediti, a ono što ne valja da ćemo mijenjati. Koliko sistem u kojem djelujemo bude jači, toliko će i svaki pojedinac biti ostvareniji i zadovoljniji. Moramo se zalagati da reference za ostanak mladih na ovim prostorima budu rad, trud, dobar uspjeh na fakultetima, a ne isključivo stranački predznak – kaže Miranović.

 

D2 696x465

 

Primarijus doktor Dušan Stokić, ljekar ginekolog sa tridesetosmogodišnjim iskustvom, dodaje da je davno shvatio da se na društvene procese može uticati jedino kroz politiku.

– Kao ljekar i rođeni Brčak poznajem mnogo ljudi u ovom gradu i nije tajna da sam prethodno bio angažovan u nekoliko političkih partija. Međutim, te iste partije sam i napuštao onda kada shvatim da je pojedincima važniji lični interes od opšteg. U šezdeset i trećoj godini, na pragu penzije, meni zaista nije potreban novi politički angažman, ali je mojoj djeci i unucima potreban zdraviji društveni ambijent i zbog toga sam odlučio da postanem dio Republičke stranke Srpske – ističe Stokić.

 

Prema njegovim riječima, sa doktorom Miranovićem već je organizovao inicijativni odbor RSS u Brčkom, a svakodnevno im se pridružuju sugrađani koji ne doživljavaju politiku kao profitabilnu djelatnost, nego kao način da spriječe odlazak mladih i da sačuvaju svoj identitet, vjeru i kulturu.

– U RSS ćemo Brčacima ponuditi političku alternativu, ali istovremeno i stranku sa ozbiljnim programom, koja će suštinski mijenjati stvari. U interesu svih nas su mir, stabilnost i tolerancija, a ono za šta ćemo se posebno zalagati je da svako rješenje bude rezultat domaćeg dogovora, a ne uplitanja stranog faktora – ističe Stokić.

 

Dušan Stokić, pohađao je osnovnu i srednju školu u Brčkom, a nakon završenog Medicinskog fakulteta specijalizirao je ginekologiju i akušerstvo na Institutu u Beogradu. Od 1984. godine zaposlen je u JZU „Zdravstveni centar Brčko“, a osam godina je vršio i funkciju direktora brčanske Bolnice.

 

Slađan Miranović je specijalista pneumoftiziolog. Živi u Brčkom, oženjen je i otac dvoje djece. Rođen je u Tuzli, gdje je proveo veći dio mladosti, a zbog službe njegovog oca, koji je bio vojno lice, neko vrijeme je živio i u Splitu, Beogradu, Podgorici.

 

Republička stranka Srpske osnovana je u junu 2021. godine u Bijeljini kao stranka iskusnih političara i mladih, školovanih i perspektivnih pojedinaca koji su profesionalno već ostvareni. Jedan od njenih osnivača je Slavenko Ristić, većinski vlasnik kompanije Tehnički remont Bratunac, uspješni privrednik i vlasnik nekoliko firmi u Republici Srpskoj koje zapošljavaju stotine radnika u oblasti namjenske industrije.

 

Nakon otvaranja kancelarija u Bijeljini i Brčkom, RSS će nastaviti sa formiranjem opštinskih i gradskih odbora u Ugljeviku, Loparama, Zvorniku i drugim mjestima u Republici Srpskoj.

 

Slađan Miranović i Dušan Stokić pozivaju sve građane Brčkog koji osjećaju potrebu za promjenom društveno-političke atmosfere u distriktu da im se pridruže, postanu članovi Republičke stranke Srpske, te da zajedno rade na prosperitetu grada u kojem žive.

 

Prostorije Republičke stranke Srpske u Brčkom biće uskoro otvorene u Ulici Branislava Nušića, broj 9.

 

Nula49

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com