Menu

IMG 1908

007 gif 40 black friday

PBD BiH privremeno oduzela još jedno motorno vozilo od višestrukog povratnika u izvršenju prekršaja iz oblasti saobraćaja Istaknuto

logoPost

 

U nastavku planskih aktivnosti koje policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH provode u oblasti kontrole sigurnosti saobraćaja, privremeno je oduzeto još jedno vozilo od višestrukog povratnika u izvršenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

 

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su tokom redovne kontrole dana 09.08.2022. godine oko 15.30 sati izvršili kontrolu vozača motornog vozila marke “BMW” kojim je upravljao Z.M. rođen 1996. godine iz Brčkog. Provjerom u službenom registru novčanih kazni za navedeno lice je utvrđeno da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 5.867 konvertibilnih maraka, te da je višestruki povratnik u izvršenju prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Zbog osnova sumnje da će pomenuto lice nastaviti sa vršenjem istih u skladu sa članom 20. stav (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno mu je oduzeto motorno vozilo i pohranjeno u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

 

Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi ukazati svim učesnicima u saobraćaju na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

 

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com