Menu

IMG 1908

007 gif 40 black friday

PBD: Zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga slobode lišeno jedno lice Istaknuto

hapsenje ilustracija foto dejan bozic 1000x0

 

Policija Brčko distrikta BiH je na osnovu kontinuiranih planskih aktivnosti i operativnih saznanja na sprečavanju i suzbijanju organizovanog kriminaliteta i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga slobode lišila lice S.M. rođen 1991. godine iz Brčkog.

 

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su na dvije lokacije u Brčkom izvršili pretrese navedenog lica, te motornog vozila i stambenog objekta koje koristi. Tokom pretresa pronađena je određena količina bijele praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain”, pištolj marke CZ 99 kalibra 9 mm sa izbrušenim serijskim brojem, te veća količina pripadajuće municije, kao i 10 hiljada konvertibilnih maraka i 17.200 eura.

 

Nakon izvršenih pretresa lice S.M. je privedeno u prostorije Policije Brčko distrikta BiH na kriminalističku obradu, gdje je nakon iste lišeno slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232.stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH i krivično djelo „Neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje” iz člana 65. stav (1) Zakona o oružju i municiji Brčko distrikta BiH.

 

Navedeno lice će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com