Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

JP “Komunalno Brčko”: Krađa kablova ulične rasvjete ispod mosta Rosulje Istaknuto

 

Postupajući po prijavi građana da na mostu preko Brke u naselju Rosulje ne radi ulična rasvjeta, zaposlenici Službe za održavanje elektrodistributivne mreže izašli su na lice mjesta, sa namjerom da otklone kvar.

 

Dodatnim pregledom, uočeno je da problem nije u sijalicama, nego mnogo veći i kompleksniji.

Električna energija za rasvjetne stubove provedena je kablovima kroz cijevi ispod mosta, koje su nepoznati počinioci oštetili, rasjekli, te izvukli i otuđili oko 40 metara kablova.

Naše preduzeće je ovaj slučaj prijavilo Policiji Brčko distrikta BiH. Otklanjanju oštećenja pristupiće se nakon što policija izvrši uviđaj, sačini izvještaj o počinjenju ovog krivičnog djela i nadamo se rasvijetli ga, dok će privremeno rješenje za napajanje stubova ulične rasvjete biti izvedeno već sutra.

Krađa kablova ulične rasvjete je krivično djelo, ali ujedno i vrlo opasna radnja, koja je mogla dovesti do teških posljedica po zdravlje ljudi koji su ovo djelo izvršili.

Apelujemo na očuvanje javnih dobara, među njima i javne rasvjete, čijim oštećenjem se nanosi šteta svim korisnicima javnog osvjetljenja, kao i našem preduzeću, koje je zaduženo za održavanje javne rasvjete.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com