Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Vlada Distrikta započela 71. redovnu sjednicu Istaknuto

 

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na današnjoj započetoj redovnoj sjednici odobrila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju u Brčko distriktu BiH na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje.

 

Ovim propisom usklađuju se ciljevi i principi visokog obrazovanja s evropskim standardima i Okvirnim zakonom te se vrši usklađivanje odredbi koje se odnose na postupak akreditacije visokoškolskih ustanova. Ujedno, osnovni koncept nacrta uključuje, između ostalog, propisivanje djelatnosti univerziteta, njihovih organizacionih jedinica kao i visokih škola, te detaljnije osnivanje i ukidanje studijskih programa.

 

Također, Vlada je usvojila Smjernice za izradu nacrta zakona o javnoj upravi Brčko distrikta BiH na prijedlog Ureda gradonačelnika.

 

Na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, data je saglasnost na Izvještaj GREVIO komiteta za Bosnu i Hercegovinu o zakonodavnim i drugim mjerama preduzetim za provođenje odredaba Konvencije Vijeća Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com