Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Izmjene Zakona o sportu Distrikta prošle prvo skupštinsko čitanje Istaknuto

 

Tokom jučerašnjeg zasjedanja zastupnici brčanske Skupštine usvojili su izmjene i dopune Zakona o pravnim licima koje osniva Distrikt, dok su kroz proceduru prvog čitanja prihvatili izmjene i dopune Zakona o Direkciji za finansije, te onog o javnoj imovini, kao i izmjene i dopune Zakona o sportu Distrikta, kao i onog o udruženjima i fondacijama u Brčkom.

 

„Naročito je značajno da smo kroz prvo čitanje izmjena i dopuna Zakona o sportu Distrikta, pokazali spremnost da pružimo hitnu podršku sportskim klubovima uvodeći u zakon formu dobijanja sredstava posredstvom donacija“, rekao je u ime predlagača šef resornog Odjeljenja brčanske Vlade Pero Gudeljević.

 

Inače kroz amandmansko dijelovanje zakon bi čim prije trebao ući u proceduru konačnog usvajanja. Jučer je izmjenjen i Zakon o porezu na dobit a u kontekstu Zakona o sportu, mogao bi takođe biti značajan.

 

„Ovim izmjenama stvaramo preduslove da jednostavno budžet ne bude jedini izvor prihoda za sport, već da se i privreda na određeni način stimuliše kroz poreske olakšice, da ulaže u sport“, rekao je predsjednik Skupštine Siniša Milić.

 

Amandmansko djelovanje i drugo čitanje Zakona o sportu trebalo bi biti upriličeno čim prije jer to je, istaknuto je na sjednici, najmanje što u ovom trenutku zastupnici mogu učiniti za brčanski sport i sportiste.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com