Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Jasna Mrkonjić iz Tuzle osuđena zbog okrutnog ubistva sestre Istaknuto

 

Kantonalni sud Tuzla je po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona donio i objavio prvostepenu i nepravosnažnu presudu za Jasnu Mrkonjić (53) iz Tuzle zbog krivičng djela ubistva počinjenog na okrutan način i izrekao joj kaznu zatvora u trajanju od dvadeset (20) godina.

Podsjećamo, Mrkonjić je optužena da je u julu 2021 godine u tuzlanskom prigradskom naselju Dobrnja došla do kuće u kojoj živi njena sestra jer ju je prethodno nazvao sestrić i javio da je žena veoma uznemirena i da se ne osjeća dobro, i nakon što je članovima porodice rekla da je ona tu i da će je spasiti, da nije potrebna hitna pomoć i da izađu iz kuće, sestri je sjela na stomak, rukama zatvarala usta i pritiskala vrat.

 

Tako je kod oštećene došlo do gušenja uslijed zatvaranja disajnih puteva i dotoka krvi i kiseonika u mozak što je izazvalo njenu smrt. Optuženoj je Kantonalni sud Tuzla na prijedlog postupajućeg tužioca produžio mjere pritvora u trajanju od devet (9) mjeseci.

 

Izvor: Tuzlanski.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com