Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Nove informacije: Lidl razmatra lokacije u BiH, otvorit će 30 trgovina i traži još radnika Istaknuto

 

Njemačka kompanija Lidl trenutno ulaže u moguće filijale i skladišta u Bosni i Hercegovini. “U tom kontekstu, već smo popunili relevantna slobodna radna mjesta i aktivno tražimo dodatne zaposlene kako bismo dodatno proširili postojeći tim na licu mjesta”, rečeno je Nezavisnim novinama. U Lidlu nam kažu da je BiH maloprodajno tržište na kojem njihov koncept nailazi na veliko odobravanje potrošača.

 

“Molimo vas da razumijete da u ovom trenutku ne možemo davati nikakve dalje izjave o vrsti i obimu mogućih aktivnosti ili mogućih datuma otvaranja.

Zalažemo se za transparentnu komunikaciju i informisanje i blagovremeno ćemo saopštiti naredne korake zaposlenima i zainteresovanim stranama”, naglasili su ujedno apelujući na medije u BiH da se validnim informacijama smatraju samo one koje dolaze direktno iz ovog lanca, jer, kako kažu, kruži mnogo informacija koje nisu potvrđene.

 

Bojan Kresojević, gradski menadžer grada Banjaluke, kazao je za Nezavisne novine da su i ranije vođeni razgovori s predstavnicim kompanije Lidl te da od strane Gradske uprave imaju punu podršku.

 

Izvor: Nezavisne

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com