Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Brčko: Održana tribina “Probudi svoje srce” Istaknuto

 

U okviru jesenjeg ciklusa Medžlisa Islamske zajednice proteklog vikenda je u Domu kulture u Brčkom održana tribina na temu „Probudi svoje srce“.

 

„Ovo je 25. godina kako brčanski Medžlis organizuje vjerska predavanja. Tribina je u funkciji vjerske edukcije i duhovnog jačanja muslimana sa ovog područja, kako bismo postali bolji prema ljudima i bliži našem Gospodaru”, istaknuo je Mustafa efendija Gobeljić, glavni imam Medžlisa islamske zajednice.

 

Efendija Gobeljić je napomenuo da bi svako od nas trebalo da radi na duhovnom jačanju i usavršavanju, te da je vjera nasušna potreba čovjeka, jer čovjek bez vjere je kao tijelo bez duše.

 

Predavanja je održao hafiz Ammar Bašić, koji radi u Medžlisu islamske zajednice u Sarajevu kao pomoćnik glavnog imama.

 

„Naslov predavanja „Probudi svoje srce“ je ujedno i naziv moje knjige i simbolizuje jedan moj odnos u radu sa mladim ljudima u buđenju istinskih vrijednosti naše vjere i tradicije, kojima smo uvijek pripadali jer kad se srce probudi ostali ograni rade ispravno“, rekao je Bašić.

 

On je dodao, da svako sebi mora da postavi pitanje koliko istinske vjere ima u nama samima, jer ima nade za budućnost našeg naroda i ovog grada.

 

Iz ovog razloga, kako navodi Bašić, trebalo bi pronaći istinske vrijednosti koje će nam pomoći da lijepo živimo, a one su u dubini našeg srca.

 

Na tribini su učešće uzeli i članovi hora „Mošus“.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com