Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

U BiH ove sedmice kišovito, za vikend mogući mraz i snijeg Istaknuto

 

Do kraja sedmice u Bosni i Hercegovini se očekuje prilično kišovito razdoblje, naročito u centralnim, južnim i jugozapadnim područjima zemlje. Najizraženije padavine moguće su u srijedu, 16. novembra, upozorava Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Izraženo južno strujanje zraka usloviće da temperature zraka i dalje budu iznad višegodišnjeg prosjeka za ovo doba godine.

Osjetniji pad temperature izvjestan je za dane vikenda, kada nije isključena pojava mraza i snijega na većim nadmorskim visinama.

Minimalne jutarnje temperature zraka variraće od pet do 11 stepeni Celzijusovih u Bosni, na jugu Hercegovine do 13.

Najviše dnevne temperature između 10 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni. Aktuelni prognostički modeli ukazuju da će od 21. novembra i dalje preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom.

Stabilizacija vremenskih prilika i prestanak padavina očekuje se od 24. novembra. Jutarnje temperature variraće u rasponu između jedan i pet stepeni u Bosni, do osam stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature kretaće se između pet i deset stepeni u Bosni do 12 u Hercegovini.

 

Izvor: Tuzlanski.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com