Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Vlada usvojila prijedlog osnivanja Turističke organizacije Brčko distrikta BiH Istaknuto

 

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na današnjoj 81. redovnoj sjednici usvojila Odluku o osnivanju Turističke organizacije na prijedlog gradonačelnika i u skladu s Zakonom o pravnim licima koje osniva Brčko distrikt.

 

Kako je na konferenciji za medije kazao šef Zakonodavnog ureda Adnan Pašalić, ova turistička organizacija bi trebala započeti s radom od 1. 1. 2023. godine te je pojasnio njen način finansiranja.

„U narednoj budžetskoj godini će se osigurati sredstva za rad iste, a osim budžeta, turistička organizacija bi se također finansirala od boravišnih taksi kao i kroz druge projekte koje bi ostvarila u saradnji s domaćim i međunarodnim strukturama“, izjavio je Pašalić, te dodao da će za smještaj brčanske turističke organizacije biti osigurana atraktivna lokacija u centru grada.

On je kazao da će kadrovska struktura ove organizacije biti preuzeta iz postojeće Službe za turizam u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu.

 

„Turistička organizacija će započeti rad sa 3 izvršioca, a onda će se u daljnjem periodu vidjeti da li će biti potrebe za povećanjem kadrovskih kapaciteta. Ovo je jako značajan projekat Vlade jer se ovakve investicije prepoznaju u regionu i šire, tako da će Brčko radi sve više na poboljšanju turističkih promocija i turističke ponude“, dodao je Pašalić.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com