Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Rahićke noći Fudbalskog kluba Gornji Rahić Istaknuto

image 6483441

 

Da je Brčko distrikt Bosne i Hercegovine plodno tlo za razvoj sporta i njegu sportskih talenata, kada se u njega ulože trud i nesebična zalaganja pojedinaca i zajednice, najbolje svjedoče rezultati i kontinuirani vertikalni razvoj Fudbalskog kluba Gornji Rahić iz istoimenog mjesta u južnom dijelu Distrikta. Osnovan davne 1936. godine, klub je od samog početka njegovao kvalitetnu sportsku tradiciju, a svoje sportsko proljeće doživljava vrtoglavim usponom u poslednjih deset godina.

 

Prema podacima dostupnim redakciji portala, FK Gornji Rahić, paralelno pod svojim okriljem njeguje sedam selekcija, od čega je pet takmičarskih, i jedini su sportski kolektiv u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine koji okuplja sve omladinske selekcije. Seniorska selekcija FK Gornji Rahić, najuspješnija je ekipa koja predstavlja Distrikt u Drugoj ligi Federacije, dok juniori i kadeti odmjeravaju snage na terenu sa ekipama u Omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine. Pionirske i predpionirske selekcije nastupaju pod bojama kluba u Kvalitetnim ligama Tuzlanskog kantona. Pod vodstvom pet trenera, klub ostvaruje zapažene rezultate. Jedan je od rijetkih klubova ovog ranga koji ima vlastiti potpuno opremljen stadion, sa modernim karakteristikama koje odgovaraju standardima i rangu klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 

FK Gornji Rahić jesenji je prvak Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – Sjever i osvajač kupa Tuzlanskog kantona.

 

Zapanjujuća je statistika koja svjedoči o podršci koju ovaj klub uživa – susreti u kojima nastupa FK Gornji Rahić najgledaniji su i nerijetko se traži ulaznica više. Razlog tome je, otkrivaju navijači, topao odnos igrača i uprave kluba prema tribinama, iz čega se razvio osjećaj odanosti i skoro porodične povezanosti.

 

U znak zahvalnosti za nesebičnu podršku, FK Gornji Rahić sinoć je za navijače, sponzore i prijatelje kluba iz vlasti u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, organizovao tradicionalnu proslavu „Rahićka noć“, kojom su obilježili i proslavili polusezonske rezultate.

 

 

2

 

3

 

4

 

5

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com