Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Edin Džeko ima devet trofeja, znate li ko je najtrofejniji bh. fudbaler? Istaknuto

Džeko Inter

 

 

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, vodio je sinoć Inter do novog trofeja.

 

Nerazzurri su u Saudijskoj Arabiji savladali Milan sa 3:0 i osvojili Superkup Italije. Dijamant je bio strijelac gola za 2:0, te je ponio epitet igrača utakmice. Ispisao je historiju Superkupa Italije jer je sa 36 godina i 307 dana postao najstariji strijelac u ovom takmičenju.

 

Kapitenu Zmajeva ovo je treći trofej u dresu Intera (dva Superkupa i Kup Italije), a ukupno deveti u karijeri. Tokom karijere najviše trofeja osvojio je u dresu Manchester Cityja - pet.

 

Edin Dežko

 

Iako ga mnogi smatraju najboljim igračem BiH svih vremena, Edin nije najtrofejniji fudbaler koji je nosio dres BiH.

 

Elvir Rahimić

Najtrofejniji reprezentativac BiH je Elvir Rahimić koji u dresu CSKA Moskva ima 17 titula. Osvojio je Kup UEFA, sedam puta je bio prvak Rusije, pet puta osvajač Kupa, a četiri puta Superkup Rusije.

 

 

Hasan Salihamidžić

Hasan Salihamidžić, nekadašnja zvijezda Bayerna, osvojio je 12 titula. Braco je bio prvak Evrope i svijeta, šest puta prvak Bundeslige, a četiri puta je osvajao Kup Njemačke.

 

 

Miralem Pjanić

Dvocifren broj trofeja ima i Miralem Pjanić. Nastupajući za Juventus osvojio je četiri naslova prvaka Italije, dva Kupa i jedan Superkup Italije. Sa Barcelonom ima Superkup Španije, isti trofej je osvojio i u dresu Bešiktaša, dok je u dresu FC Sharjah osvojio Kup Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

 

Saša Papac

Devet trofeja, koliko i Džeko, ima i Saša Papac. Sa Glasgow Rangersima je tri puta bio prvak Škotske, a ima i dva Liga kupa i jedan Kup Škotske. Preostala tri trofeja osvojio je u dresu Austrije Beč (jednom prvak i dva puta osvajač Kupa Austrije).

 

 

Izvor: Faktor

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com