Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Jutros u Brčkom maglovito i oblačno vrijeme Istaknuto

Zgrada Vlade januar 2023 2

 

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme, sa susnježicom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -6 stupnjeva, Ivan Sedlo -3, Drvar -1, Bihać, Bugojno, Prijedor i Sokolac 0, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 1, Zenica i Zvornik 2, Bijeljina 3, Livno 4, Mostar i Trebinje 5, Široki Brijeg i Stolac 7, Neum 10 stupnjeva. Afmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.Danas u našoj zemlji oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom i snijegom u Bosni. U nizinama sa slabom kišom, koja se može lediti u dodiru sa tlom. U Hercegovini slaba kiša. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.


U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.

 

Prema podacima Republičkog hidrometereološkog zavoda RS, u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine danas maglovito i oblačno vrijeme, sa maglom. Najviša dnevna temperatura oko 2 stepena.

 

Biometereološka prognoza

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Niske temperature većim dijelom dana i dalje će predstavljati problem za osjetljive osobe, naročito hronične bolesnike sa kardiovaskularnim tegobama i astmatičare. Neophodno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com