Menu

IMG 7128

Policija i Tužilaštvo Brčko distrikta BiH izdali zahtjev za dostavu podatka iz JP KOMUNALNO BRČKO zbog spornog konkursa za Direktora! Istaknuto

Nakon što je redakcija Portala “TIMES.BA” nizom tekstova iznijela informacije u javnost šta se dešava u “JP KOMUNALNO BRČKO” povodom nezakonitog poništenja konkursa kao i sprovođenja novog kada je u pitanju izmjena obrasca o čemu smo ranije i pisali u jednom od naših tekstova. 

Putem svojih izvora saznali smo da su nakon toga tačnije danas prije nekoliko sati Policija i Tužilaštvo Brčko distrikta BiH izdali su naredbu sa  zahtjevom da im se dostave podatci po hitnom postupku iz “JP KOMUNALNO BRČKO” vezano za aferu poništenog konkursa ali i raspisivanja novog za direktora JKP Brčko..

Kako saznajemo oni zahtijevaju da im “JP KOMUNALNO BRČKO” odnosno Upravni Odbor JKP dostavi sljedeće podatke:

 

  1. Odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora J P ‘Komunalno Brčko” d.o.o Brčko distrikta BiH
  1. Kopiju zapisnika 41 vanredne sjednice Upravnog odbora J P Komunalno Brčko • Javni konkurs za izbor direktora J P “Komunalno Brčko” d.o.o Brčko distrikta BiH ( na period od 4 godine)
  1. Prijavni obrazac za Javni konkurs za izbor direktora J P “Komunalno Brčko” d o.o Brčko distrikta BiH ( na period od 4 godine) 
  1. Spisak prijavljenih kandidata za poziciju Direktora – J P Komunalno s cjelokupnom dostavljenom dokumentacijom kandidata o ispunjavanju Opštih i posebnih uslova
  1. Pravilnik o zapošljavanju u J P Komunalno Brčko” d oo Brčko distrikt BiH 2023 godine
  1. Kopija zapisnika Upravnog odbora J P “Komunalno Brčko”, na kojem je donesena Odluka o poništenju Javnog konkursa, broj predmeta.
  1. Odluka o poništenju Javnog konkursa

No pored ovoga navedenog u međuvremenu smo saznali da je uzalud upozorenjima našeg portala da bi do ovoga trebalo doći zbog nezakonitih radnji što je bilo i logično, u redovima Upravnog Odbora JPK nastao opšti haos zbog ovog zahtjeva Policije i Tužilaštva Brčko distrikta BiH a koji je zaprimljen prije nekoliko sati u JKP. 

Kako saznajemo UO JKP je za večeras u 20:00 sati sazvao hitnu vanrednu sjednicu. Pitamo se koliko će biti takvih sjednica odnosno hoće li biti svaki dan po jedna vanredna i hitna sjednica UO vezano za sporni Konkurs za direktora JPK. 

Kakav će biti ishod svega još uvijek ne znamo ali vjerujemo da za sve one koji ne poštuju zakon i odudaraju iz istog slijedi sankcija.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com