Menu

IMG 6772

Štit 2: U Brčkom uhapšene četiri osobe Istaknuto

Provodeći planske istražne mjere i radnje na sprečavanju organizovanog kriminaliteta i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su 28. jula, po naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzoromTužilaštva Brčko distrikta BiH, proveli akciju kodnog naziva “Štit 2”.

Akcija je provedena radi dokazivanja da je više osumnjičenih lica počinilo krivično djelo “Neolaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 232. stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH”.Tokom akcije izvršeni su pretresi na pet lokacija na području Brčko distrikta BiH, a izvršeni pretresi četiri lica, šest stambenih objekata, jednog vozila i jednog motocikla i tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto: jedan kilogram i 502,536 grama opojne droge – marihuana, dvije drobilice, jedna digitalna vaga, šest komada mobilnih telefona, novac raznih apoena u iznosu od: 16.740 KM, 3.455 eura, 11150,00 HUF i 30 kuna, zatim razna dokumentacija i drugi predmeti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

U prostorije Policije privedeno je ukupno šest lica nad kojima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su slobode lišena četiri lica zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 232. stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH”, dok je za jednim licem raspisana potraga.

Lica lišena slobode će uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima biti predata u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH, navodi se u saopćenju za javnost Policije Brčko distrikta BiH.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com