Menu

IMG 6772

Vlasti RS danas izvode građane na entitetsku liniju i blokiraju saobraćaj Istaknuto

Vlasti iz RS pozvale su građane ovog bh. entiteta da danas dođu do "granice" sa Federacijom BiH i obustave saobraćaj na 30 minuta.

Premijer RS Radovan Višković pozvao je građane RS da se masovno odazovu na protest podrške predsjedniku Republike Miloradu Dodiku.

Višković je naglasio da "ako se ne brane institucije - ne brani se ni RS, ocjenjujući da će se skupovima odazvati veliki broj ljudi, čime bi bila poslata jasna poruka da ovo što se radi, kada je riječ o podizanju optužnice protiv Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, nema veze sa pravom i pravdom.

- Pozivam građane koji će krenuti iz naše Krajine da zajedno sa Dobojlijama i ljudima iz Posavine izađu na granicu sa Federacijom u Doboju. Da naš narod Semberije i Majevice to uradi u opštini Lopare na granici koja se nalazi na magistralnom putu M18 između Priboja i Tuzle. Mi iz Podrinja, Birča i Sarajevsko - romanijske regije ćemo se okupiti ovdje u Istočnom Sarajevu, a narod Hercegovine će blokiratu granicu na putu Nevesinje - Mostar - rekao je predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević ocijenio je kao umobolne stavove federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka, koji je rekao da će spriječiti okupljanje građana na teritoriji Republike Srpske.

- Nemate pravo da radite bilo šta na teritoriji Republike Srpske. Granica postoji. Ako planira da ugrožava bilo čiju bezbjednost, to je nešto što će dobiti odgovor, ali vjerujemo da nije baš toliko umobolan da bi sebi dopustio tako nešto - rekao je Kovačević.

 Odlučili su se na polusatnu obustavu saobraćaja u Doboju, magistralnom putu Priboj – Tuzla, Istočnom Sarajevu i putu Nevesinje - Mostar.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com