Menu

IMG 6772

Gigant iz Brčkog širi kapacitete Istaknuto

Vlada Brčko distrikta prodaće preduzeću Bimal parcelu koja se nalazi pored posjeda ovog privrednog giganta, a na kojoj će doći do novih ulaganja.

Kako se navodi u odluci, investitor se obavezuje da će na ovom zemljištu izgraditi skladište, u svrhu proširenje trenutnih skladišnih kapaciteta, čime će ostvariti ulaganja u iznosu od tri miliona KM.

Bimal ima tri godine od zaključenja ugovora da realizuje ovu investiciju. Vrijednost parcele procijenjena ja na 345 hiljada maraka.

Trenutno je u toku javna rasprava o ovoj pogodbi između Brčko distrikta BiH i kompanije Bimal.

Kako saznaje BiznisInfo.ba, Bimal je prošle godine imao ukupne prihode od oko 259 miliona KM i dobit od oko 10 miliona maraka, što znači da ima dosta prostora za nove investicije.

Dobra vijest je da će se širenjem kapaciteta sigurno povećati i proizvodnja ovog privrednog giganta, jednoj od najvažnijih u Bosni i Hercegovini.

Bimal je najveći regionalni proizvođač jestivog ulja i veliki izvoznik na strana tržišta. Dio je “Studen&Co Holdinga” a u okviru iste grupacije posluje i najveći domaći proizvođač šećera – Agrana.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com