Menu

IMG 6772

Nije Brčko, Službena auta prevoze učenike koji nemaju prevoz Istaknuto

Službeni automobili Općine Jablanica su na raspolaganju za djecu koja nemaju nikakav drugi način prevoza do škole.

Na ovaj način je, makar privremeno, općinski načelnik Damir Šabanović riješio dugogodišnji problem, prenose Vijesti.

Ranije je predložena inicijativa da građani pomognu, na način da se volonterski uključiti u program prevoza đaka do škole, i od škole do kuće. Naime, nčelnik Šabanović pozvao je volontere da se uključe u program prijevoza učenika do škole, i od škole do kuće, jer mnogi od još nisu sjeli u školske klupe zbog problema sa prevozom.

No, od ideje se odustalo, pa je Općina Jablanica ustupila svoja službena vozila. Na ovom linku se mogu prijaviti roditelji koji trebaju podršku: https://forms.gle/jvanNNnJpUdoJRa8A

- Općina Jablanica, zajedno sa Osnovnom školom "Suljo Čilić", nastavlja raditi na rješavanju ovog problema i blagovremeno ćemo obavještavati roditelje i javnost, naveo je načelnik Damir Šabanović i zahvalio se na vašoj podršci i razumijevanju.

O lemu se zapravo radi. Jablanica se već 5 godina suočava s izazovima u vezi s prevozom đaka zbog nemogućnosti da provede tender za ovu svrhu. Prevoznik koji je u dogovoru s roditeljima u proteklom periodu prevozio učenike tu obavezu nije prihvatio i za ovu godinu.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com