Menu

IMG 1908

007 gif 40 black friday

U ovoj godini realizovano preko 380 kapitalnih projekata u oblasti niskogradnje Brčko Istaknuto

Odjeljenje za javne poslove Vlade Brčko distrikta u ovoj godini realizovalo je kapitalne projekte u niskogradnji u vrijednosti 10.534.000 KM, a u toku su radovi na još 15 gradilišta čija vrijednost iznosi oko 1.500.000 KM.

U dosadašnjem dijelu građevinske sezone odrađeno je preko 384 budžetskih stavki, odnosno kapitalnih projekata, a zbog lijepog vremena otvoreno je još nekoliko gradilišta koji se tiču radova u niskogradnji.

„U ovom trenutku imamo otvorenih 15 gradilišta na kojima se izvode projekti niskogradnje u vrijednosti od 1.743.000 KM, te u zavisnosti od vremenskih uslova ovi projekti će ili završiti u ovoj godini ili će se nastaviti naredne građevinske sezone“, kazao je Ratko Stjepanović, šef Odjeljenja za javne poslove.

Od gradilišta koja su trenutno otvorena i koja bi trebala biti uskoro okončana, Stjepanović navodi regionalnu cestu prema Čeliću na dionici od Lasera prema gradu, zatim radovi na dionici ceste Rašljani-Srebrenik koji su takođe pri kraju, te još nekoliko koji su manje novčane vrijednosti, ali su svakako od velikog značaja za cijeli Distrikt.

„U zimskom razdoblju kada se ne mogu izvoditi građevinski radovi obavljaju se poslovi prikupljanja potrebne dokumentacije za realizaciju kapitalnih projekata za iduću godinu, a u ovom trenutku imamo raspisan jedan tender za odabir najpovoljnijih projektanata za projektiranje 65 kapitalnih projekata u vrijednosti 197.000 KM, to je vrijednost projektovanja“, dodao je Stjepanović, ističući da paralelno s tim provode i postupak javnih nabavki za izbor najpovoljnijih ponuđača za izgradnju i rekonstrukciju puteva i ulica na području Brčko distrikta za oko 40 kapitalnih projekata u vrijednosti od dva miliona maraka.

“U pripremi za narednu građevinsku sezonu je oko 700 kapitalnih projekata koji su u različitim fazama prikupljanja dokumentacije, cijepanja parcela, izrade idejnog ili glavnog projekta”, zaključio je Ratko Stjepanović, dodajući kako se nadaju i naredne godine uspješnoj realizaciji planiranih projekata.

(radiobrcko.ba)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com