Menu

IMG 1908

007 gif 40 black friday

“30 za 10”: Izuzetne priče zanatlija iz Brčko distrikta Istaknuto

Željko Lazarević, novinar, producent Sandra Ikanović Jovičić i videograf Ismar Mešić udružili su snage kako bi pokrenuli projekt “30 (pitanja) za 10 (zanata)”, s ciljem da široj javnosti predstave uspješne priče i pojedince iz Brčko Distrikta.

Ovaj edukativni i zabavni projekat ima svrhu približiti gledaocima kreativni i stvaralački svijet zanatlija, istražujući njihov rad, motive i energiju koja ih pokreće dok dijele priče o sebi, poslovnim izazovima, težnjama i uspjesima.

Nadamo se da ćemo širokoj publici, a posebno mladima, približiti čaroliju zanatskih umijeća i potaknuti ih da sami istraže nove hobije i interese, možda čak pronađu svoje buduće zanimanje. Kroz ovaj projekt želimo predstaviti obične ljude koji stvaraju izuzetne stvari, zaslužujući priznanje i pažnju za svoja jedinstvena umijeća, naglasila je kreativna ekipa koja stoji iza ovog projekta.

Glavni cilj projekta je promocija Brčko Distrikta kroz isticanje iznimnih pojedinaca čijim radom i umijećem doprinose transformaciji i ljepoti našeg grada. Odluka da se fokusiramo na zanatska zanimanja proizlazi iz uvjerenja da su ona, osim pružanja velike kreativnosti i slobode, takođe izuzetno unosna zanimanja.

Naša želja je potaknuti mlade ljude da istraže raznolike mogućnosti u području zanatstva. Kroz ovaj serijal predstavljamo deset inspirativnih priča pojedinaca čija velika ljubav i posvećenost poslu čine njihovu priču jedinstvenom, ističu autori emisije.

Prva priča – Jasmina Fazlić

Prva priča koju vam predstavljamo unutar mini serijala “30 za 10” posvećena je našoj sugrađanki Jasmini Fazlić, koja je svoje zanatsko umijeće dovela do savršenstva.

Jasmina Fazlić, frizerka iz Brčkog, proširila je svoju kreativnost na područje heklanja, pletenja i veza. U udobnosti svog doma, ona stvara magične, unikatne i predivne torbe, prilagođene raznim prilikama. Pri izradi svojih djela koristi različite tehnike veza, naglašavajući važnost recikliranih materijala kao osnovnog principa slow fashion-a i održive mode.

Jasmina je sama savladala ovaj zanat čitajući knjige i prateći video upute na društvenim mrežama. Korak po korak, izgradila je svoj modni brend. Svaka torba je posebna, nosi svoju priču i osobnost te predstavlja savršen personalizirani poklon ili modni dodatak. Jasminina kreativna energija, stalna težnja da svaka torba bude bolja, ljepša i kvalitetnija od prethodne, prepoznate su od strane brojnih zadovoljnih kupaca.

Njna strast prema kreativnom radu predstavlja inspiraciju mnogima, potičući ih da istraže vlastite kreativne potencijale i pretvore ih u vlastiti poslovni poduhvat. Jasminin rad nije samo izvor sreće za nju samu, već i mirnu oazu koju dijeli s drugima svojim jedinstvenim umjetničkim izražajem.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com