Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

Pokrenite biznis kroz vladin program samozapošljavanja Istaknuto

posaobiznis Vlada Brčko distrikta BiH, na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu donijela je Odluku o usvajanju Programa samozapošljavanja na području Brčko distrikta BiH u 2015. godini.

Šef resornog odjeljenja Damir Bulčević istakao je da je cilj Programa doprinos privrednom razvoju Brčko distrikta BiH kroz stvaranje uslova za samozapošljavanje i podizanje preduzetničkog duha na području Brčko distrikta BiH. Prema njegovim riječima u narednih dvadesetak dana bit će raspisan javni poziv za samozapošljavanje, a za ove namjene iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno je 450.000 maraka, i dodatnih 18.500 maraka preostalih iz prošlogodišnjeg programa samozapošljavanja.

Korisnici programa su osobe koje ispunjavaju kriterije na osnovu ovog programa, koje su prošle obuku koja je organizovana po Programu samozapošljavanja u 2014. godini i/ili uspješno prođu edukaciju iz oblasti preduzetništva po Programu samozapošljavanja u 2015. godini, u skladu s potpisanim Memorandumom o razumijevanju između USAID/SIDA Projekta unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) i Brčko distrikta BiH od 3. 3. 2014. godine.

Opći kriteriji za odabir kandidata su da ima prijavljeno prebivalište na području Brčko distrikta BiH najkraće od 31. 12. 2010. godine, da se nalazi na aktivnoj evidenciji nezaposlenih, da pokreće biznis iz djelatnosti proizvodnje, zanatstva i uslužnog zanatstva, dok će broj osoba koje će biti obuhvaćene ovim pozivom biti usklađen s raspoloživim budžetskim sredstvima za ovu namjenu. Iznos sredstava po jednom projektu zavisit će od poslovnog plana, a ne može prelaziti iznos od 20.000,00 KM.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com