Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Utorak, 31 Januar 2023

Oporavljeni Jusuf Nurkić se vratio utakmicama, a Portland pobjedama

  • Objavljeno u Sport

Nurkić

 

 

Nurkić je zbog povrede lista lijeve noge propustio prošli duel protiv Toronta u kojem je Portland prekinuo niz od dvije uzastopne pobjede, a sinoć je u povratničkom susretu Bosnian Beasta ponovo trijumfovao.

 

U veoma uzbudljivom duelu Portland je pobijedio Atlantu rezultatom 129:125, a Nurkić je za 26 minuta na parketu upisao 12 poena, 5 skokova i 1 asistenciju.

 

Portland je do pobede vodio maestralni Damian Lillard koji je ubacio 42 poena uz 6 asistencija, a ništa manje impresivan na drugoj strani nije bio Dejounte Murray koji je susret završio s 40 poena, 8 skokova i 7 asistencija.

 

U redovima poražene ekipe zapažen učinak je imao i Bogdan Bogdanović (23 poena, 4 skoka, 7 asistencija).

 

 

Tabela Zapadne konferencije:

 

Izvor: klix

Više...

Devet koraka do efikasnijeg roditeljstva

Majka s djecom

 

 

Odgajanje djece jedan je od najtežih i najispunjenijih poslova na svijetu – i onaj za koji se možda osjećate najmanje spremni. Ovih devet savjeta za odgoj djece mogu vam pomoći da se osjećate ispunjenije kao roditelj.

Više...

Nepovoljna biometereološka prognoza se nastavlja

30.01.2023

 

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ponegdje u Bosni. Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -10 stepeni, Drvar -7, Bugojno, Ivan Sedlo i Sokolac -5, Livno i Sanski Most -4, Banja Luka, Prijedor, Sarajevo i Zenica -2, Srebrenica i Tuzla 0, Doboj i Široki Brijeg 1, Zvornik 2, Brčko i Gradačac 3, Bijeljina, Stolac i Trebinje 5, Mostar i Neum 6 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

Više...

Sve manje đaka u školama

  • Objavljeno u BiH

Skola ucenici

 

 

Bosna i Hercegovina ima sve manje upisanih đaka u osnovnim i srednjim školama. Za deset godina broj djece u školskim klupama smanjen je za čak 93.000, što znači da je izgubljen skoro cijeli jedan grad. Dok se prosvjetari bore, demografi upozoravaju da je to samo vrh ledenog brijega.

Više...

Predstavnički dom PSBiH danas o izmjenama Zakona o akcizama

parlament i vijeće ministara BiH BHRT JK

 

 

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) trebalo bi da na današnjoj sjednici razmatra izvještaj Zajedničke komisije oba doma o usaglašavanju teksta Zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH.

 

Ovaj zakonski prijedlog podrazumijeva ukidanje akciza na sve vrste goriva, a maloprodajna cijena dizel goriva bila bi niža za 35 feninga.

 

Pred poslanicima bi, u prvom čitanju, trebalo da se nađe i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač poslanik Šerif Špago.

 

Predlagač je u obrazloženju naveo da je Zakonom o platama i naknadama u institucijama BiH utvrđen nesrazmjeran odnos u koeficijentima i platama, od najniže do najviše plate.

 

Navedeno je da je Nacrtom zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2023. godinu izvršen obračun plata primjenom osnovice od 630 KM, čime bi došlo do većeg nesrazmjernog povećanja plata za radna mjesta sa većim koeficijentom.

 

Špago je dodao da ovaj zakonski prijedlog podnosi kako bi se uravnotežile plate budžetskim korisnicima.

 

Na dnevnom redu sjednice su i izvještaji komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o zahtjevima poslanika Denisa Zvizdića da se izmjene Zakona o zastavi BiH i izmjene Zakona o sportu BiH razmatraju po hitnom postupku.

 

Pred poslanicima će se naći i izvještaj o finansijskoj reviziji izvršenja budžeta institucija BiH za 2021. godinu i izvještaj o izvršenju budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu, kao i informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće rezerve za period od januara do decembra 2021. godine.

 

Poslanici bi trebali da se izjasne i o davanju saglasnosti za nekoliko međunarodnih ugovora i sporazuma.

 

Sjednica počinje u 12.00 sati.

 

 

Izvor: BHRT

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com