Menu

Uslugu Bulk SMS BH Telecoma koristi veliki broj pravnih subjekata, među kojima su i političke stranke Istaknuto

IMG 6142

Povodom neistinite izjave Elmedina Konakovića na današnjoj konferenciji za novinare Trojke, da stranka SDA zloupotrebljava kompaniju BH Telecom „šaljući stotine tisuća poruka NiP-ovcima“ obavještavamo javnost, kao i prilikom sličnih optužbi u predhodnom periodu, o sljedećem:Usluga Bulk SMS koju spominje gospodin Elmedin Konaković je standardna usluga koju po Cjenovniku i Opštim uslovima BH Telecoma, mogu ugovoriti svi subjekti koji su od strane Ministarstva registrovani kao pravna lica, pod uslovom da posjeduju vlastitu bazu korisnika za slanje Bulk SMS-a, te saglasnost krajnjih korisnika za slanje Bulk SMS-a. Cjenovnik usluga BH Telecoma je javan i transparentan, i objavljen je na službenoj stranici BH Telecoma.

Ovakav tip ugovora BH Telecom trenutno ima zaključen sa oko 100 pravnih lica, među kojima ima i više političkih stranaka.

Kompanija BH Telecom je javna kompanija koja naviše doprinosi budžetu Federacije BiH i posluje u skladu sa svim važećim zakonskim propisima, pa ovakve kvalifikacije i iznošenje netačnih podataka dovode javnost u zabludu i štete reputaciji kompanije BH Telecom.


BH Telecom d.d. Sarajevo

Moja priča ​

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com